Du behöver

  • 2 st kikärtor
  • 1 bitar rotselleri ca 150 g
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 1 msk citronsaft
  • 1.5 tsk rivet citronskal
  • 1 tsk salt
  • 0.5 krm kajennpeppar

Till stekning

1.5 msk olja

Örtfräst svamp

200 g svamp t ex kantareller, trumpetsvamp, soppar, skogschampinjoner
1 msk smör eller margarin
0.5 tsk salt
2 msk hackade örter t ex persilja, basilika, timjan

Gör så här

1
Spola hastigt av kikärterna och låt dem rinna av. Skala och skär selleri och vitlök i mindre bitar.

2
Mixa kikärter, selleri, vitlök, citronsaft och skal, salt och peppar i en matberedare till en slät färs. Forma färsen till små biffar.

3
Stek kikärtsbiffarna i oljan i en stekpanna cirka 3 minuter per sida.

4
Ansa och skär svampen i mindre bitar.

5
Fräs svampen i matfettet i en stekpanna tills det mesta av vätskan kokat in. Krydda med salt och rör i örterna.

6
Servera kikärtsbiffarna med svampen, en klick matlagningsyoghurt, sallad och bröd.


Kommentar:
Tips: Biffarna kan vara lite knepiga att steka eftersom smeten är relativt lös. Rör då i 1 msk potatismjöl så håller de lättare ihop.