Du behöver

  • 400 g värmlandskorv
  • vatten salt

Spenatpotatismos:

800 g potatis
vatten salt
1 msk smör
mjölk ca 1 dl
1 tsk strösocker
1.5 tsk salt
2 krm vitpeppar
500 g spenatpellets
muskotnöt

Korianderkarotter:

1.5 st minimorötter
0.5 msk smör
0.5 kruka färsk koriander

Gör så här

1
1. Koka korven enligt etikettens anvisning.

2
2. Skala potatisen, dela den i småbitar och koka den mjuk i saltat vatten, cirka 12 minuter, Slå bort vattnet och klicka i smör.

3
3. Mosa med stilla elvisp några gånger innan strömmen slås på. Vispa i mjölk, socker, salt, peppar och spenat. Smaka av med muskot.

4
4. Koka morötterna knappt mjuka i saltat vatten (gärna i potatiskoket, ta upp med hålslev). Låt smör smälta på de avrunna rötterna och strö grovhackad koriander över. Blanda. Servera.