Du behöver
- 4 långa skivor fullkornsbröd
- 40 g minismörgåsfett
- 8 sköljda salladsblad
- 8 kokta kalla potatisar
- 4 tvättade tomater
- grovsalt, svartpeppar
- 3 burkar oljesardiner
- 1 citron
- klippt smörgåskrasse
Gör så här
1
1 Bred brödet och lägg på var sin tallrik, fördela salladen på mackorna.
2
2 Skiva potatis och tomater, varva dem på smörgåsarna. Nyp över salt, vrid över rejält med svartpeppar.
3
3 Slå bort oljan från sardinerna. Lyft försiktigt upp en sardin i sänder på skärbrädan. Klyv den från rygg mot buk med kniv så att ryggraden kan plockas bort. Fördela sardinfiléerna med den vackra skinnsidan upp på smörgåsarna.
4
4 Droppa lite citron över fiskarna. Garnera med halva citronklyftor och rikligt med smörgåskrasse. Lättast att äta med kniv och gaffel!
Supersnababt!