Du behöver

  • 4 långa skivor fullkornsbröd
  • 40 g minismörgåsfett
  • 8 sköljda salladsblad
  • 8 kokta kalla potatisar
  • 4 tvättade tomater
  • grovsalt, svartpeppar
  • 3 burkar oljesardiner
  • 1 citron
  • klippt smörgåskrasse

Gör så här

1
1 Bred brödet och lägg på var sin tallrik, fördela salladen på mackorna.

2
2 Skiva potatis och tomater, varva dem på smörgåsarna. Nyp över salt, vrid över rejält med svartpeppar.

3
3 Slå bort oljan från sardinerna. Lyft försiktigt upp en sardin i sänder på skärbrädan. Klyv den från rygg mot buk med kniv så att ryggraden kan plockas bort. Fördela sardinfiléerna med den vackra skinnsidan upp på smörgåsarna.

4
4 Droppa lite citron över fiskarna. Garnera med halva citronklyftor och rikligt med smörgåskrasse. Lättast att äta med kniv och gaffel!


Kommentar:
Supersnababt!