Du behöver
- 400 g torskfilé eller kolja eller spätta
- 0.5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar malen
- 0.5 dl kinesiskt risvin
- 2 st äggvitor
- 1 st röd paprika
- 2 dl olivolja (oliv)olja
Gör så här
1
Strimla den benfria fisken cm-brett. Blanda salt och peppar i vinet, vänd i lätt uppvispade äggvitor och lägg fisken i denna panad.
2
Ansa och strimla paprikan.
3
Hetta upp oljan i wok på medelvärme (annars blir fisken bränd). Välj en god olja, den sätter karaktär på hela rätten.
4
Fräs fiskstrimlorna under försiktig vändning cirka 2 minuter. Tillsätt paprikan och låt den bli varm och glansig. Ta upp allt med hålslev och servera bums med ris och kanske lite oystersås.
Läs alltid innehålls deklarationen på färdiglagade såser mm vid eventuell allergi.