Du behöver

  • 400 g torskfilé eller kolja eller spätta
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar malen
  • 0.5 dl kinesiskt risvin
  • 2 st äggvitor
  • 1 st röd paprika
  • 2 dl olivolja (oliv)olja

Gör så här

1
Strimla den benfria fisken cm-brett. Blanda salt och peppar i vinet, vänd i lätt uppvispade äggvitor och lägg fisken i denna panad.

2
Ansa och strimla paprikan.

3
Hetta upp oljan i wok på medelvärme (annars blir fisken bränd). Välj en god olja, den sätter karaktär på hela rätten.

4
Fräs fiskstrimlorna under försiktig vändning cirka 2 minuter. Tillsätt paprikan och låt den bli varm och glansig. Ta upp allt med hålslev och servera bums med ris och kanske lite oystersås.


Kommentar:
Läs alltid innehålls deklarationen på färdiglagade såser mm vid eventuell allergi.