Du behöver

  • 150 g grovstrimlat bacon
  • 240 g renskav
  • 300 g kvartade champinjoner
  • 2 grovtärnade gula lökar
  • 1/2 msk smör
  • 4 torkade, strimlade fikon (eller katrinplommon)
  • 1/2 dl messmör
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk kinasoja
  • salt
  • 2 tsk nystött rosépeppar
  • 4–5 port risonipasta

Gör så här

1
1 Stek i tur och ordning bacon, renskav, champinjoner och lök, lägg över i rymlig kastrull efterhand. Fyll på med lite smör om baconfettet tar slut.

2
2 Strö i fikonen, blanda ner messmör, grädde och soja, koka upp. Smaka av med soja, salt och rosépeppar. Garnera gärna med färska fikonhalvor och servera med nykokt risoni.


Kommentar:
Vild sås!