Du behöver
- vatten, salt
- cirka 400 g färsk rödkål
- 2 dl matyoghurt
- 1–2 msk kapris
- nymalen vitpeppar
- 2 syrliga äpplen
- Strömming:
- 600 g strömmingsfilé
- salt, kajennpeppar
- 1 tub pepparrot
- 1 dl rågmjöl
- salt, vitpeppar
- 1 msk rapsolja
Gör så här
1
1 Koka upp cirka 3 liter vatten med 2 matskedar salt. Strimla kålen tunt och sjud den 2 minuter. Sila, spola i kallvatten och låt rinna av.
2
2 Blanda yoghurt, kapris och peppar. Fintärna äpplena och vänd i. Blanda med kålen.
3
3 Värm ugnen till 250 grader. Strö köttsidan av fiskfiléerna med salt och lite kajenn.
4
4 Lägg ihop dem två och två med en halv tesked pepparrot emellan. Vänd flundrorna i rågmjöl. Salta, peppra och lägg i oljad långpanna.
5
5 Stek mitt i ugnen cirka 10 minuter. Ta ut, vänd flundrorna och sätt in en fals högre upp. Stek fem minuter till. Servera med kumminströdd ugnspotatis.