Du behöver

  • vatten, salt
  • cirka 400 g färsk rödkål
  • 2 dl matyoghurt
  • 1–2 msk kapris
  • nymalen vitpeppar
  • 2 syrliga äpplen
  • Strömming:
  • 600 g strömmingsfilé
  • salt, kajennpeppar
  • 1 tub pepparrot
  • 1 dl rågmjöl
  • salt, vitpeppar
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

1
1 Koka upp cirka 3 liter vatten med 2 matskedar salt. Strimla kålen tunt och sjud den 2 minuter. Sila, spola i kallvatten och låt rinna av.

2
2 Blanda yoghurt, kapris och peppar. Fintärna äpplena och vänd i. Blanda med kålen.

3
3 Värm ugnen till 250 grader. Strö köttsidan av fiskfiléerna med salt och lite kajenn.

4
4 Lägg ihop dem två och två med en halv tesked pepparrot emellan. Vänd flundrorna i rågmjöl. Salta, peppra och lägg i oljad långpanna.

5
5 Stek mitt i ugnen cirka 10 minuter. Ta ut, vänd flundrorna och sätt in en fals högre upp. Stek fem minuter till. Servera med kumminströdd ugnspotatis.