Du behöver

  • 1 pkt djupfryst pyttipanna (500-600 g)
  • 1-2 msk margarin eller smör till stekning
  • Ansjoviscrème:
  • 1 dl lättcrème fraîche
  • 4-6 hackade ansjovisfiléer
  • Kokta rödbetor:
  • 4-5 rätt små, färska rödbetor + vatten och salt eller inlagda rödbetor

Gör så här

1
Rör ihop crème fraîche och ansjovis. Sätt blandningen i kylen.

2
Skölj och koka rödbetor mjuka i saltat vatten. Skala och skär dem i mycket tunna skivor. Lägg upp skivorna (eller skivade inlagda rödbetor) i ring på varje tallrik. Pensla de nykokta med 1 msk (oliv)olja, blandad med 1 tsk (balsam)vinäger.

3
Stek pyttipannan i smör eller margarin enligt anvisning på paketet. Fördela den nystekta pytten innanför rödbetsringarna.

4
Servera med ansjoviscrème.