Du behöver
- 1 pkt djupfryst pyttipanna (500-600 g)
- 1-2 msk margarin eller smör till stekning
- Ansjoviscrème:
- 1 dl lättcrème fraîche
- 4-6 hackade ansjovisfiléer
- Kokta rödbetor:
- 4-5 rätt små, färska rödbetor + vatten och salt eller inlagda rödbetor
Gör så här
1
Rör ihop crème fraîche och ansjovis. Sätt blandningen i kylen.
2
Skölj och koka rödbetor mjuka i saltat vatten. Skala och skär dem i mycket tunna skivor. Lägg upp skivorna (eller skivade inlagda rödbetor) i ring på varje tallrik. Pensla de nykokta med 1 msk (oliv)olja, blandad med 1 tsk (balsam)vinäger.
3
Stek pyttipannan i smör eller margarin enligt anvisning på paketet. Fördela den nystekta pytten innanför rödbetsringarna.
4
Servera med ansjoviscrème.