Du behöver

  • spättafilé ca 400 g
  • 1 st ägg
  • ströbröd ca 1 dl
  • 1 dl ost finriven smakrik
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 krm pepparmix
  • smör eller margarin

Kaviarsås:

2 dl gräddfil
2 msk lättmajonnäs
2 msk kaviar typ Kalles
2 msk hackad dill

Att servera till:

kokt potatis
broccoli

Gör så här

1
Tina fryst spätta eller skölj den färska. Vispa upp ägget. Blanda ströbrödet med finriven ost, salt och peppar. Doppa filéerna först i ägget, sedan i ströbrödet. Låt dem ligga plant i kylen en stund medan övrig mat förbereds.

2
Rör samman alla ingredienser till såsen. Smaka av.

3
Stek den panerade spättan i lite matfett, 2-3 minuter per sida.

4
Bjud med kaviarsåsen, potatis och broccoli.