Du behöver

  • 2 msk ströbröd
  • 0.75 dl mjölk mellan
  • 15 st enbär
  • 600 g blandfärs
  • 1 st gul lök råriven
  • 1 st ägg
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar nymalen
  • 1 msk smör + 1 msk rapsolja
  • 1 st burk kidneybönor avrunna och sköljda
  • 120 g haricots verts lättkokta
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • sats (se länk)

Gör så här

1
Låt ströbrödet svälla i mjölken i 5 minuter. Krossa och finhacka enbären med en kniv eller i matberedaren.

2
Arbeta ihop färsen med mjölk/ströbröd, lök, ägg, kryddor, salt och vitpeppar.

3
Forma biffar och stek dem i en blandning av smör och olja på medelstark värme i 5–6 minuter på varje sida.

4
Vänd ihop bönor och haricots verts med vinäger, rapsolja, salt och peppar. Servera alltsammans med såsen och nykokt potatis.