Du behöver
- 2 msk ströbröd
- 0.75 dl mjölk mellan
- 15 st enbär
- 600 g blandfärs
- 1 st gul lök råriven
- 1 st ägg
- 1 tsk timjan
- 1 tsk salt
- vitpeppar nymalen
- 1 msk smör + 1 msk rapsolja
- 1 st burk kidneybönor avrunna och sköljda
- 120 g haricots verts lättkokta
- 1 msk rapsolja
- 0.5 msk rödvinsvinäger
- salt och svartpeppar
- sats (se länk)
Gör så här
1
Låt ströbrödet svälla i mjölken i 5 minuter. Krossa och finhacka enbären med en kniv eller i matberedaren.
2
Arbeta ihop färsen med mjölk/ströbröd, lök, ägg, kryddor, salt och vitpeppar.
3
Forma biffar och stek dem i en blandning av smör och olja på medelstark värme i 5–6 minuter på varje sida.
4
Vänd ihop bönor och haricots verts med vinäger, rapsolja, salt och peppar. Servera alltsammans med såsen och nykokt potatis.