Du behöver
- 2 skivor benfri kassler
- 1/2 msk smör eller margarin till stekning
- 2 msk aprikoslag
- Sås:
- 2 msk ajvar relish (kryddsås på paprika)
- 6 halva konserverade aprikoser
- 1 tsk flytande honung
- 2 halva aprikoser till uppläggning
Gör så här
1
Börja med såsen. Klicka ajvar i en liten skål. Skeda dit aprikoshalvorna utan lag och mixa till en slät sås med stavmixer. Eller mosa med gaffel. Smaka av med honung till en sötsur sås. Den ska serveras kall.
2
Stek kasslerskivorna i smör eller margarin i stekpanna på medelvarm platta tills köttet fått fin färg på båda sidor och är
3
genomvarmt. Lägg upp skivorna på varsin varm tallrik. Vispa ur pannan med aprikoslag till en skysås och häll den över. Klicka sås i aprikoshalvor och sätt ovanpå kasslerskivorna.
4
Servera bönor och klyftpotatis till.
5
Snabba potatisklyftor: Skär två stora matpotatisar i 12 klyftor. Lägg dem i en mikrotålig form med två matskedar vatten och täck över med plastfolie eller en tallrik. Mikra på full effekt i 3 minuter. Fortsätt därefter att steka klyftorna på båda sidor med lite olja i stekpanna cirka 6 minuter.
Vid ev allergi:
Kontrollera för säkerhets skull innehållet i ajvar relish.