Du behöver

  • ca 200 g putsade kantareller
  • 3 msk klarat smör och 25 g kallt smör
  • vitlöksolja
  • salt och peppar
  • Vitlöksolja:
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl smakneutral matolja,
  • t ex druvkärne- eller solrosolja

Gör så här

1
Bryn kantarellerna i klarat smör, avsluta med lite kallt smör och låt bubbla.

2
Smaka av med salt, peppar och vitlöksolja.

3

4
Vitlöksolja:

5
Finhacka vitlöken, täck med olja, låt dra över natten i kyl.


Kommentar:
Förenkla så här:
Smält aningen smör i stekpannan, sätt en vitlöksklyfta på en gaffel och gnid in pannan med vitlöken. Stek kantarellerna som vanligt, och rör bara runt med vitlöksklyftan, då slipper du tillaga vitlöksoljan.