Du behöver

  • 400 g fryst fiskfilé, hoki, sej eller torsk
  • 1/2 gul lök
  • 1 medelstor morot
  • 1 stjälk selleri
  • 1 liten purjolök
  • 3 kvistar persilja
  • 1 lagerblad
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 dl vatten
  • 1 citron
  • 1/2 tsk salt

Gör så här

1
Halvtina fisken på låg effekt, 6–8 minuter. Dela fisken i mindre bitar.

2
Skala lök och morot och skär i tunna skivor. Skölj och skiva selleri och purjo, grovhacka persilja. Lägg allt i en mikrotålig skål, peppra och häll på vatten. Täck. Mikra på full effekt 5 minuter.

3
Tryck ner fiskbitarna bland grönsakerna, pressa över halva citronen och salta. Täck. Mikra ytterligare cirka 3 minuter på 700 watt, eller tills fiskbitarna knappt är genomkokta, de blir färdiga på eftervärmen.

4
Servera med kokt potatis eller ris, samt en klick creme fraiche till var, och citronklyftor att pressa över.