Du behöver
- En sats pasta skuren i fyrkanter och hopnypt till “fjärilar” (se länk)
- Tillbehör:
- 2 skivor kalvschnitzel ca 300 g
- 1 msk smör
- salt och peppar
- 4 tunna skivor lufttorkad skinka, parma el dyl
- 3-4 blad färsk salvia
- 1 1/2 dl vitt vin
- 1/2 kuvert saffran
- 1 dl färskriven parmesanost
- ev 1 msk smör
Gör så här
1
Koka pastan i två till tre minuter i rikligt med lättsaltat vatten. Koket ska vara färdigt samtidigt som köttet.
2
Tillbehör:
3
Strimla kalvköttet i centimetertjocka bitar och stek vackert bruna i smör. Salta och peppra med måtta.
4
Skär skinkan och salvian i smala strimlor som blandas i pannan strax innan den tas av värmen.
5
Koka upp vin och saffran i en vid panna. Koka kraftigt ett par minuter innan den avrunna pastan blandas i. Fort i med parmesanost och smör. Rör om. Placera kalv- och parmafräset vackert ovanpå.
För fler recept på hemmagjord pasta, klicka på länkarna.