Du behöver

  • 8 vitlöksklyftor
  • 4–5 dl vatten
  • 2 dl jasminris
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 2-3 dl ärter
  • 200 g sockerärter
  • 2 1/2 dl bearnaisesås
  • 1 krm kajennpeppar
  • ca 500 g falukorv, skuren i skivor och grillad

Gör så här

1
Koka vitlöksklyftorna i vattnet 3-4 minuter. Ta upp och låt dem rinna av. Tillsätt riset och buljongtärningen. Låt koka enligt anvisningarna på förpackningen. Låt dem dock inte bli helt mjuka. Rör ner ärter, sockerärter och sås. Smaka av med kajennpeppar. Servera rätten till korven.

2
En korvrätt helt rätt avnjuten vid Falu koppargruva. Krögaren Ingemar Eberstål från Falun (Banken bar och brasserie) har komponerat denna utsökta måltid. Laga, ät och njut.