Du behöver

  • 8-10 potatisar
  • lättsaltat vatten
  • 1-2 dl mjölk
  • salt
  • 1 röd lök
  • 1 späd purjolök
  • 1/2-1 kruka hackad
  • oregano
  • Att servera till:
  • rökt makrill eller sik
  • kapris
  • citron
  • tomater
  • knäckebröd

Gör så här

1
Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 minuter.

2
Skala och finhacka under tiden rödlöken. Ansa, skölj och finstrimla purjon. Hacka örtkryddan.

3
Låt potatisen rinna av väl. Häll på mjölken och ställ tillbaka kastrullen en kort stund på plattan, så att mjölken blir varm. Vispa potatisen till ett luftigt mos med hjälp av elvisp. Salta. Blanda till sist ner rödlök, purjo och oregano. Spara gärna lite till garnering.

4
Bjud moset med rökt fisk, kapris, citron, tomater och knäckebröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.