Du behöver

  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk matolja
  • 2 råa, skalade potatisar i bitar
  • 2 tsk curry
  • 8 dl vatten
  • 1 1/2 fiskbuljongtärning
  • 1 burk (2 dl) matlagningsyoghurt
  • 400 g fryst kolja, lättinad
  • 4 tomater i bitar
  • det ljusgröna på en purjolök, skivad
  • 1/2 tsk salt

Gör så här

1
1. Fräs vitlöken, potatis och curry i matoljan.

2
2. Tillsätt vatten, buljongtärning och matlagningsyoghurt. Koka soppan i ca 15 minuter.

3
3. Mixa soppan med en mixerstav så den blir slät.

4
4. Skär fisken i tärningar och lägg dem soppan tillsammans med purjolök och tomat. Koka i 2 minuter och smaka av med lite salt. Servera med ett gott bröd och ost till.