Du behöver
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 2 msk matolja
- 2 råa, skalade potatisar i bitar
- 2 tsk curry
- 8 dl vatten
- 1 1/2 fiskbuljongtärning
- 1 burk (2 dl) matlagningsyoghurt
- 400 g fryst kolja, lättinad
- 4 tomater i bitar
- det ljusgröna på en purjolök, skivad
- 1/2 tsk salt
Gör så här
1
1. Fräs vitlöken, potatis och curry i matoljan.
2
2. Tillsätt vatten, buljongtärning och matlagningsyoghurt. Koka soppan i ca 15 minuter.
3
3. Mixa soppan med en mixerstav så den blir slät.
4
4. Skär fisken i tärningar och lägg dem soppan tillsammans med purjolök och tomat. Koka i 2 minuter och smaka av med lite salt. Servera med ett gott bröd och ost till.