Du behöver
- 300 g torskfilé (färsk eller djupfryst)
- 1 liten lök (ca 50 g)
- 1 klyfta vitlök
- 1 fänkål (ca 150 g)
- 1 dl fiskbuljong, gjord av fiskfond på flaska
- 1 dl torrt, vitt vin (kan uteslutas, men öka då på buljongen)
- 200 g skalade räkor, gärna djupfrysta
- 1 burk (125 g) musslor i vatten
- dill
- salt
- vitpeppar
Gör så här
1
Tina torskfilén, om den är fryst, på låg effekt några minuter i mikron. Fisken ska vara lite isig, men gå att skära i något mindre bitar. Lägg grovt skurna fiskbitar i en mikrosäker form.
2
Skala och klyfta löken. Lägg löken på fisken. Skala och pressa över vitlöksklyftan. Putsa, skölj och strimla fänkålen grovt och lägg i. Häll över buljong och vitt vin. Mikra under lock på hög effekt (850 W) i 10 minuter. Fisken ska vara vit och fast.
3
Häll i räkorna, som fått tina något, samt de avrunna musslorna. Mikra 1 minut till. Smaksätt med finklippt dill och eventuellt med salt och peppar.