Du behöver

  • 400-500 g kolja eller gösfilé
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 påse (125 g) salladslök
  • 1 msk Smör & rapsolja
  • 1/2 pressad lime
  • 1/2 tsk salt
  • 1–2 krm limepeppar
  • 1 lime
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

1
Ta bort de ben som sitter som ett radband vid den tjockaste delen av fiskfiléerna och in mot mitten. Känn med fingret, så är benen lätta att hitta. Skölj filéerna och torka dem väl.

2
Skölj, ansa och strimla fänkålen och salladslöken. Fräs alltsammans nästan mjukt i matfettet. Lägg grönsakerna i en stor ugnssäker form eller i portionsformar.

3
Salta och krydda fisken med limepeppar. Lägg den ovanpå grönsakerna.

4
Häll på limesaften och skär den hela limen i skivor och lägg överst.

5
Ställ in formen, mitt i ugnen, 200 grader, cirka 10–12 minuter tills fisken är färdig.

6
Bjud med ett gott potatismos och grovt rivna morötter.


Kommentar:
Fettsnålt!