Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • salt och peppar
  • 1 dl sesamfrön
  • Quinoasallad:
  • 2 msk god olivolja
  • 1 msk hallonvinäger
  • saften från 1 citron
  • 8 dl kokt quinoa (se förpackningen)
  • havssalt och svartpeppar
  • 1 paket färska sockerärter, strimlade
  • 1 påse färsk bladspenat
  • 1 knippe gräslök, hackad
  • kärnorna från ett granatäpple
  • Citron- och gurkcreme:
  • 1 gurka
  • 2 dl creme fraiche
  • rivet skal av en citron
  • salt och peppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Skär laxen i 4 portionsbitar. Salta och peppra. Häll sesamfrön på en tallrik och vänd laxen däri.

2
Stek i torr panna några minuter och ställ sedan in laxen i ugnen cirka 10 minuter.

3
Blanda olivolja, vinäger och citronsaft i en skål. Lägg i quinoa och strö på havssalt och svartpeppar. Vänd ner sockerärter och spenat. Toppa med gräslök och granatäppelkärnor.

4
Dela gurkan och ta ur kärnhuset. Skär den i centimeterstora tärningar. Vispa creme fraiche hårt och blanda i citronskal och gurka. Smaka av med salt och peppar. Servera den varma laxen med den kalla gurksalladen och quinoasallad.


Kommentar:
Fiberrikt!