Du behöver
- 600 g laxfilé
- salt och peppar
- 1 dl sesamfrön
- Quinoasallad:
- 2 msk god olivolja
- 1 msk hallonvinäger
- saften från 1 citron
- 8 dl kokt quinoa (se förpackningen)
- havssalt och svartpeppar
- 1 paket färska sockerärter, strimlade
- 1 påse färsk bladspenat
- 1 knippe gräslök, hackad
- kärnorna från ett granatäpple
- Citron- och gurkcreme:
- 1 gurka
- 2 dl creme fraiche
- rivet skal av en citron
- salt och peppar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Skär laxen i 4 portionsbitar. Salta och peppra. Häll sesamfrön på en tallrik och vänd laxen däri.
2
Stek i torr panna några minuter och ställ sedan in laxen i ugnen cirka 10 minuter.
3
Blanda olivolja, vinäger och citronsaft i en skål. Lägg i quinoa och strö på havssalt och svartpeppar. Vänd ner sockerärter och spenat. Toppa med gräslök och granatäppelkärnor.
4
Dela gurkan och ta ur kärnhuset. Skär den i centimeterstora tärningar. Vispa creme fraiche hårt och blanda i citronskal och gurka. Smaka av med salt och peppar. Servera den varma laxen med den kalla gurksalladen och quinoasallad.
Fiberrikt!