Du behöver

  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g lammfärs (alt nötfärs eller blandfärs)
  • 1 ägg
  • 2 msk hackad basilika
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • Fyllning:
  • 100 g squash, fint tärnad
  • 100 g röd paprika, fint tärnad
  • olivolja
  • 100 g chevreost eller fetaost i tärningar
  • salt och svartpeppar
  • Papaya- och koriandersalsa:
  • 1 papaya
  • 1/2 rödlök
  • 1 röd chili
  • 1/2 lime
  • färsk koriander
  • flingsalt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader. Finhacka vitlöken. Blanda färs, ägg, vitlök, örter, salt och peppar.

2
Fräs squash och paprika i lite olivolja i en panna i cirka

3
5 minuter. Ta av från värmen. Blanda osten med de stekta grönsakerna. Smaka av med salt och svartpeppar.

4
Dela färsen i åtta lika stora delar. Forma varje del till en boll, gör ett hål med fingret och lägg i lite av fyllningen. Tryck ihop färsen över hålet och lägg bollarna i en smord, ugnssäker form.

5
Stek dem i övre delen av ugnen i 10–12 minuter. Skala och skär papayan i små kuber och hacka rödlöken och chilin fint. Blanda i en skål och pressa limejuice över. Hacka rejält med koriander och blanda neri salladen. Strö lite flingsalt över. Servera färsbollarna med salsan bredvid.