Du behöver
- 1 vitlöksklyfta
- 500 g lammfärs (alt nötfärs eller blandfärs)
- 1 ägg
- 2 msk hackad basilika
- 1 msk hackad färsk timjan
- 1 tsk salt
- 1/2 krm svartpeppar
- Fyllning:
- 100 g squash, fint tärnad
- 100 g röd paprika, fint tärnad
- olivolja
- 100 g chevreost eller fetaost i tärningar
- salt och svartpeppar
- Papaya- och koriandersalsa:
- 1 papaya
- 1/2 rödlök
- 1 röd chili
- 1/2 lime
- färsk koriander
- flingsalt
Gör så här
1
Sätt ugnen på 250 grader. Finhacka vitlöken. Blanda färs, ägg, vitlök, örter, salt och peppar.
2
Fräs squash och paprika i lite olivolja i en panna i cirka
3
5 minuter. Ta av från värmen. Blanda osten med de stekta grönsakerna. Smaka av med salt och svartpeppar.
4
Dela färsen i åtta lika stora delar. Forma varje del till en boll, gör ett hål med fingret och lägg i lite av fyllningen. Tryck ihop färsen över hålet och lägg bollarna i en smord, ugnssäker form.
5
Stek dem i övre delen av ugnen i 10–12 minuter. Skala och skär papayan i små kuber och hacka rödlöken och chilin fint. Blanda i en skål och pressa limejuice över. Hacka rejält med koriander och blanda neri salladen. Strö lite flingsalt över. Servera färsbollarna med salsan bredvid.