Du behöver

  • 2 griskotletter eller 2 schnitzelskivor
  • 1/2 slanggurka + 2 morötter
  • Marinad:
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 2 tsk worcestersås
  • droppar av tabasco
  • Sås:
  • hälften av marinaden
  • saften av 1/4 citron

Gör så här

1
Renskär kotletterna från ben och fett. Banka ut köttet till tunna sjok mellan plastfolie, ta hjälp av en kavel. Dela varje skiva mitt itu på längden.

2
Skala och hyvla skivor på längden av gurka och morötter.

3
Marinaden: Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg hälften av såsen i en djup tallrik. Såsa in köttbitarna och sätt dem på fuktade träspett. Grilla under ugnsgrillen på full värme 4 minuter på varje sida tills köttet har en gyllene yta.

4
Såsen: Kläm ner citronsaften i marinaden. Resten av citronen pressas över salladen av gurk- och morotsskivor. Ringla sås över spetten och garnera med rostade jordnötter.