Du behöver

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten

Fyllning:

3 st ägg
2 dl vispgrädde
150 g västerbottensost riven
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl crème fraîche
50 g löjrom
2 msk dill finskuren
2 msk gräslök finskuren
salt och peppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Smula samman smör och mjöl i matberedaren. Tillsätt vatten och knåda samman till en deg.

2

3
Tryck ut den i en form, 24 centimeter i diameter. Nagga. Sätt in formen på en plåt på nedre falsen och förgrädda pajskalet 10 minuter. Ta ut det och låt skalet svalna.

4

5
Vispa lätt samman ägg och grädde. Vänd ner osten. Smaka av med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda på nedre falsen cirka 20 minuter tills pajen stelnat. Ta den ur ugnen och låt pajen svalna.

6

7
Blanda samman creme fraiche, löjrom, dill och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Bred ut smeten ovanpå den svala pajen och servera med fräscha grönsalladsblad.