Du behöver

  • ca 300 g putsad rostasfilé
  • lite olja till stekning
  • 2 krm svartpeppar
  • en nypa salt
  • ca 50 g mozzarellaost, skivad
  • 4–6 körsbärstomater
  • 1 tunt skivad salladslök
  • 1/2 dl röd paprika, tunt skivad
  • några blad färsk spenat
  • några blad färsk basilika
  • 1 tsk citronsaft
  • 3 tsk olivolja av bra kvalitet
  • Garnityr:
  • svarta oliver med kärnor
  • Tillbehör:
  • ugnsstekta potatisklyftor eller annan potatis

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Stek den hela rostasfilén i en het stekpanna med lite olja. Krydda den med svartpeppar och salt. Se till att filén får stekyta runt om.

2
Ta rostasfilén ur pannan. Skär den i fyra mindre bitar och placera dem i en ugnssäker form. Stek köttet färdigt i ugnen, cirka 20 minuter till, lite beroende på köttets tjocklek. Placera bitar av mozzarella över köttet de sista fem minuterna så osten lagom hinner smälta.

3
Blanda tomater, salladslök, paprika, spenat och basilika i skål. Pressa över lite citronsaft, droppa i lite olivolja och avsluta med en nypa salt. Rör om.

4
Placera portionsbitar med rostasfilé och smält mozzarella på serveringstallrikar. Toppa med rikligt av den röd-gröna salladen. Servera allt med oliver och potatis.