Du behöver
- ca 300 g putsad rostasfilé
- lite olja till stekning
- 2 krm svartpeppar
- en nypa salt
- ca 50 g mozzarellaost, skivad
- 4–6 körsbärstomater
- 1 tunt skivad salladslök
- 1/2 dl röd paprika, tunt skivad
- några blad färsk spenat
- några blad färsk basilika
- 1 tsk citronsaft
- 3 tsk olivolja av bra kvalitet
- Garnityr:
- svarta oliver med kärnor
- Tillbehör:
- ugnsstekta potatisklyftor eller annan potatis
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Stek den hela rostasfilén i en het stekpanna med lite olja. Krydda den med svartpeppar och salt. Se till att filén får stekyta runt om.
2
Ta rostasfilén ur pannan. Skär den i fyra mindre bitar och placera dem i en ugnssäker form. Stek köttet färdigt i ugnen, cirka 20 minuter till, lite beroende på köttets tjocklek. Placera bitar av mozzarella över köttet de sista fem minuterna så osten lagom hinner smälta.
3
Blanda tomater, salladslök, paprika, spenat och basilika i skål. Pressa över lite citronsaft, droppa i lite olivolja och avsluta med en nypa salt. Rör om.
4
Placera portionsbitar med rostasfilé och smält mozzarella på serveringstallrikar. Toppa med rikligt av den röd-gröna salladen. Servera allt med oliver och potatis.