Du behöver

  • 400 g pastasnäckor
    vatten
    salt
    1 liten gul lök
    1 vitlöksklyfta
    1 msk olivolja
    1 burk krossade tomater
    1 liten burk tonfisk
    1 1/2 dl mellangrädde
    riven ost, helst parmesan eller annan torr och smakrik ost

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, absolut inte för länge.

2
Skala och finhacka lök och vitlök och fräs dem lätt i oljan. Tillsätt tomater, tonfisk och grädde. Låt allt koka upp och vänd sedan ner den nykokta pastan så att den blandar sig väl med såsen.

3
Lägg upp på tallrik och strö över riven ost. Servera med en sallad.


Kommentar:
Varför vitlök i maten? Ja, den frågan får vi ibland från våra läsare. Vitlöken har ju kommit till oss tillsammans med alla spännande, “invandrade” recept. Hos mig har vitlöken blivit lite av en baskrydda för att ge smaken den lilla extra knorren som behövs. Men inget recept, där endast en eller ett par klyftor vitlök ingår, står och faller med det. Uteslut vitlöken om du inte tycker om den – eller inte tål den.