Du behöver
- 1 st lök stor gul
- champinjoner ca 2 dl färska
- 1 st morot stor
- 500 g blandfärs
- olja till stekning
- 500 g krossade tomater
- 3 msk soja äkta
- 3 msk matlagningsfond
- 3 msk tomatpuré
- 1.5 dl mjölk eller matlagningsgrädde
- 1.5 st vitlöksklyftor
- basilika
- chilikrydda
- oregano
- svartpeppar
Gör så här
1
Finhacka lök, svamp och morot.
2
Fräs lök och morot med färsen.
3
När färsen fått färg, tillsätt tomater, soja, fond, tomatpuré och mjölk eller grädde. Finhacka eller pressa vitlöken och häll i.
4
Smaka av med kryddor och låt puttra någon minut. Servera med nykokt pasta.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.