Du behöver

  • 1 st lök stor gul
  • champinjoner ca 2 dl färska
  • 1 st morot stor
  • 500 g blandfärs
  • olja till stekning
  • 500 g krossade tomater
  • 3 msk soja äkta
  • 3 msk matlagningsfond
  • 3 msk tomatpuré
  • 1.5 dl mjölk eller matlagningsgrädde
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • basilika
  • chilikrydda
  • oregano
  • svartpeppar

Gör så här

1
Finhacka lök, svamp och morot.

2
Fräs lök och morot med färsen.

3
När färsen fått färg, tillsätt tomater, soja, fond, tomatpuré och mjölk eller grädde. Finhacka eller pressa vitlöken och häll i.

4
Smaka av med kryddor och låt puttra någon minut. Servera med nykokt pasta.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.