Du behöver

  • 2 medelstora makrillar eller 4 makrillfiléer
  • 1 msk vetemjöl,
  • 1 tsk salt, 1 krm (citron)peppar
  • 1/2 msk smör eller margarin
  • 1 litet huvud färsk vitkål
  • 4 msk gräddfil
  • 2 rädisor, finhackade
  • gräslök, flingsalt
  • citronklyftor

Gör så här

1
Filea makrillarna, skölj, och torka av dem med kökspapper. Blanda samman mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Släpp ner filéerna och skaka tills de mjölats.

2
Lägg filéerna i hett matfett i stekpanna på medelvarm platta, skinnsidan uppåt först tills fisken är halvstekt, 2–3 minuter, vänd därefter och stek färdigt.

3
Dela kålen i två eller fyra klyftor, allt efter storlek. Lägg klyftorna i en kastrull, häll på kokande vatten och koka cirka 5 minuter tills kålen känns mjuk. Prova med en kniv eller sticka i kålstocken. Sila av väl.

4
Lägg upp kålen med bladen kupande uppåt. Klicka på gräddfil, strö på rädisor, skuren gräslök och salt. Lägg upp makrillfiléerna bredvid och sätt dit en citronklyfta.

5
Servera kokt färskpotatis till.