Du behöver

  • 4 skivor fläskkarré
  • 4 msk koncentrerad svartvinbärssaft
  • 1 msk (raps)olja
  • 1-2 msk japansk soja
  • 1 tvättad, skivad chilifrukt
  • 8 färsklökar
  • 8 späda morötter
  • 2 tsk salt
  • 1 liter vatten
  • 2 majskolvar, tinade
  • Lättörtsmör:
  • 4 portioner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 kruka salvia
  • 80 g minimargarin
  • 1/2 tsk smulat fingersalt
  • 1 dutt kajenpeppar
  • Finhacka vitlök och örter, blanda med margarin, salt och peppar. Kyl gärna.

Gör så här

1
Ansa köttet, men skär inte bort fettet (förrän på tallriken). Lägg dem i rejäl, kraftig plastpåse och häll även i saft, olja och soja. Lägg i chilin, förslut påsen och låt gärna marinera flera timmar i kyl, eller minst en halv timme i rumsvärme. Vänd påsen ibland.

2
Ansa lökarna, borsta eller skala morötterna. Sjud dem nätt och jämnt mjuka i saltat vatten, ta upp.

3
Grilla kött, lök, morötter och majs till fin färg över het glöd eller platta. Dra åt sidan och låt köttet bli genomstekt 5 minuter på svagare värme.