Du behöver

Varm potatissallad:

500 g färskpotatis tvättad
vatten och 1
2.5 st dillstjälkar
sockerärter ca 1 dl färska
rädisor ansade och halverade

Grillad laxfilé:

2 portioner

2 st laxfilé färsk eller tinad
2 tsk olivolja
fingersalt och svartpeppar
1 tsk rosépeppar

Gör så här

1
Potatissallad:

2
Lägg småpotatisar i vatten som knappt täcker, med salt och dill. Koka upp under lock på hög värme. Sänk till knapp medelvärme när vattnet kokar, och lägg locket på glänt. Sjud ca 10 minuter. Sjud med sockerärter och rädisor ovanpå potatisen de två sista minuterna. Prova med sticka, slå vattnet av färdig potatis och låt ånga av utan lock.

3
Grillad laxfilé:

4
Lossa eventuellt skinn och tag bort det från fiskbitarna. Kolla att inga ben känns i tjockaste delen lax, drag annars ut dem med pincett. Pensla fisken med olja, strö på salt, svartpeppar och stötta korn av rosépeppar.

5
Stek eller grilla ca 2 minuter på varje sida över hög värme.