Du behöver
- 1 potatis, mjölig sort, 150 g
- 5 dl vatten
- 1 tärning grönsaks- eller hönsbuljong
- 3 dl frysta ärter
- salt och vitpeppar
- 2 skivor chevreost, ca 40 g
- 1 tsk krossad rosépeppar
- 1/2 kruka ängssyrablad
- 1 msk olivolja extra virgin
- färskt fullkornsbröd till
Gör så här
1
Skala och skär potatisen i bitar. Lägg dem i en kastrull, häll på vatten och lägg i buljongtärning. Koka upp och koka 5 minuter.
2
Lägg i ärterna, koka upp och koka 5 minuter tills ärterna är mjuka. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och
3
peppar. Späd med vatten om soppan känns för tjock.
4
Fördela soppan i varsin tallrik, lägg i varsin ostskiva och garnera med rosépeppar och ängssyrablad. Ringla
5
slutligen på olivolja som ger fin och rund smak.
Supersnabb!