Du behöver
- 1 morot, 75 g
- 1 bit palsternacka, 75 g
- 1 bit rotselleri, 75 g
- 1/2 dl tunnskivad purjolök
- 1 dl röda linser
- 1 dl lagalättgrädde 5 %
- 1/2 tsk salt
- 1/2 krm kajennpeppar
- 300 g fiskfilé, färsk eller fryst, torsk eller sej
- 2 msk nyriven pepparrot
Gör så här
1
Skala rotsakerna och tärna dem så smått som du klarar. Det lönar sig att först skära tunna skivor som sedan
2
strimlas och slutligen tärnas. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sköljda, röda linser. Häll på kokande vatten och koka cirka 6 minuter tills rotsakerna är al dente. Sila av vattnet och tillsätt grädden. Smaka av med salt och kajennpeppar.
3
Skölj färska fiskfiléer. Rulla dem samman och vira om dem lätt med plastfolie så att de behåller fasonen (frysta fiskfiléer halvtinas och delas i tjocka skivor). Lägg dem i lättsaltat, kokande vatten och sjud filérullarna cirka 5 minuter.
4
Anrätta fisken ovanpå rotsakspytten på varsin tallrik och lägg en nypa riven pepparrot på toppen.