Du behöver

  • 1 morot, 75 g
  • 1 bit palsternacka, 75 g
  • 1 bit rotselleri, 75 g
  • 1/2 dl tunnskivad purjolök
  • 1 dl röda linser
  • 1 dl lagalättgrädde 5 %
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 300 g fiskfilé, färsk eller fryst, torsk eller sej
  • 2 msk nyriven pepparrot

Gör så här

1
Skala rotsakerna och tärna dem så smått som du klarar. Det lönar sig att först skära tunna skivor som sedan

2
strimlas och slutligen tärnas. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sköljda, röda linser. Häll på kokande vatten och koka cirka 6 minuter tills rotsakerna är al dente. Sila av vattnet och tillsätt grädden. Smaka av med salt och kajennpeppar.

3
Skölj färska fiskfiléer. Rulla dem samman och vira om dem lätt med plastfolie så att de behåller fasonen (frysta fiskfiléer halvtinas och delas i tjocka skivor). Lägg dem i lättsaltat, kokande vatten och sjud filérullarna cirka 5 minuter.

4
Anrätta fisken ovanpå rotsakspytten på varsin tallrik och lägg en nypa riven pepparrot på toppen.