Du behöver
- 4 potatisar à ca 125 g, mjölig sort
- 100 g kassler
- 1/2 paket ostsås (Kelda)
- 75 g frysta gröna bönor (1 1/4 dl, 8 % fett)
- ärtskott till garnering (25 g)
Gör så här
1
Borsta potatisarna rena och skär ett kryss i varje. Lägg på odekorerat kökspapper och mikra med effekt 900 W
2
12–14 minuter. Svep in i alfolie efteråt och låt stå 3–5 minuter.
3
Skiva kasslern tunt och skär smala strimlor. Värm ostsåsen i en kastrull, vänd ner kassler och bönor. Rör sakta tills allt är varmt. Smaka av med salt och peppar.
4
Kläm potatisarna på sidorna så att de öppnar sig i det skurna krysset. Skeda på stuvning och garnera med ärtskott. Servera en sallad till och ät en frukt efteråt.