Du behöver

  • 4 potatisar à ca 125 g, mjölig sort
  • 100 g kassler
  • 1/2 paket ostsås (Kelda)
  • 75 g frysta gröna bönor (1 1/4 dl, 8 % fett)
  • ärtskott till garnering (25 g)

Gör så här

1
Borsta potatisarna rena och skär ett kryss i varje. Lägg på odekorerat kökspapper och mikra med effekt 900 W

2
12–14 minuter. Svep in i alfolie efteråt och låt stå 3–5 minuter.

3
Skiva kasslern tunt och skär smala strimlor. Värm ostsåsen i en kastrull, vänd ner kassler och bönor. Rör sakta tills allt är varmt. Smaka av med salt och peppar.

4
Kläm potatisarna på sidorna så att de öppnar sig i det skurna krysset. Skeda på stuvning och garnera med ärtskott. Servera en sallad till och ät en frukt efteråt.