Du behöver

  • 400 g grytbitar finstrimlade av fläskkött
  • 1 msk margarin eller smör
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st lök finhackad
  • 1 st paprika grovhackad röd
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 tsk curry
  • 0.5 dl vatten
  • 2 dl mjölk 15 %
  • 1.5 dl ananasspad
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 msk köttfond eller 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 1 krm svartpeppar grovmalen
  • 1 st ananasringar (ca 5 stycken)

Gör så här

1
Bryn köttet i omgångar i margarin eller smör. Salta köttbitarna och bryn därefter även lök och paprika. Pudra över mjöl och curry och späd sedan med vatten, mjölk eller grädde och ananasspad. Blanda i vitlök, fond och soja och smaka av med kryddorna. Låt koka under lock tills köttet är mört, cirka 10 minuter. Lägg i ananasskivorna skurna i bitar.

2
Servera med ris och en sallad.


Kommentar:
Ett matlag från Ovanåker i Hälsingland har gjort det här receptet.