Du behöver
- 400 g grytbitar finstrimlade av fläskkött
- 1 msk margarin eller smör
- 0.5 tsk salt
- 1 st lök finhackad
- 1 st paprika grovhackad röd
- 3 msk vetemjöl
- 1 tsk curry
- 0.5 dl vatten
- 2 dl mjölk 15 %
- 1.5 dl ananasspad
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 1 msk köttfond eller 1 köttbuljongtärning
- 1 tsk kinesisk soja
- 0.5 tsk paprikapulver
- 1 krm svartpeppar grovmalen
- 1 st ananasringar (ca 5 stycken)
Gör så här
1
Bryn köttet i omgångar i margarin eller smör. Salta köttbitarna och bryn därefter även lök och paprika. Pudra över mjöl och curry och späd sedan med vatten, mjölk eller grädde och ananasspad. Blanda i vitlök, fond och soja och smaka av med kryddorna. Låt koka under lock tills köttet är mört, cirka 10 minuter. Lägg i ananasskivorna skurna i bitar.
2
Servera med ris och en sallad.
Ett matlag från Ovanåker i Hälsingland har gjort det här receptet.