Du behöver

  • 3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 3 dl couscous
  • 400 g chorizokorv
  • 1 rödlök
  • 1 fänkål, ca 300 g
  • 1 msk olja
  • 200 g djupfrysta ärter
  • 1 burk (300 g) majs
  • 1 dl russin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 burk (420 g) pastasås
  • 1 tsk mald kanel
  • Till servering:
  • strimlad gurka

Gör så här

1
Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt couscousen och ta kastrullen åt sidan. Låt stå med locket på cirka 5 minuter.

2
Slanta korven. Skala och klyfta löken. Ansa och strimla fänkålen.

3
Fräs korv, lök och fänkål i oljan i en stekpanna. Tillsätt ärter, avrunnen majs och russin och låt fräsa med några minuter.

4
Blanda i couscousen och krydda med salt och peppar.

5
Värm såsen i en kastrull, krydda med kanel.

6
Servera couscouspannan med såsen och strimlad gurka.


Kommentar:
Tips: Ersätt couscousen med ris om du inte tål gluten.