Du behöver
- 3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
- 3 dl couscous
- 400 g chorizokorv
- 1 rödlök
- 1 fänkål, ca 300 g
- 1 msk olja
- 200 g djupfrysta ärter
- 1 burk (300 g) majs
- 1 dl russin
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 burk (420 g) pastasås
- 1 tsk mald kanel
- Till servering:
- strimlad gurka
Gör så här
1
Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt couscousen och ta kastrullen åt sidan. Låt stå med locket på cirka 5 minuter.
2
Slanta korven. Skala och klyfta löken. Ansa och strimla fänkålen.
3
Fräs korv, lök och fänkål i oljan i en stekpanna. Tillsätt ärter, avrunnen majs och russin och låt fräsa med några minuter.
4
Blanda i couscousen och krydda med salt och peppar.
5
Värm såsen i en kastrull, krydda med kanel.
6
Servera couscouspannan med såsen och strimlad gurka.
Tips: Ersätt couscousen med ris om du inte tål gluten.