Du behöver

  • spagetti
  • 2 burkar (à 140 g) tonfisk
  • i olja, avrunna men spar lite av oljan till stekning
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk olivolja
  • 1 burk (à 400 g) krossade tomater
  • 1 nypa strösocker
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • en liten smulad torkad röd chilifrukt eller 1/2 krm
  • kajennpeppar
  • ev lite saft från citron
  • persilja, hackad
  • Tillbehör:
  • haricots verts

Gör så här

1
Bryn försiktigt löksorterna i lite av tonfisk- och olivoljan.

2
Smula ner den torkade chili-frukten om ni vill ha det.

3
Tillsätt krossade tomater, socker och en halv hönsbuljongtärning. Låt sjuda i cirka 5 minuter.

4
Lägg i tonfisken Smaka av med salt, kajenn- eller svartpeppar och citron.

5
Strö över hackad persilja.


Kommentar:
Fettsnålt!