Du behöver
- spagetti
- 2 burkar (à 140 g) tonfisk
- i olja, avrunna men spar lite av oljan till stekning
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 tsk olivolja
- 1 burk (à 400 g) krossade tomater
- 1 nypa strösocker
- 1/2 hönsbuljongtärning
- salt och svartpeppar
- en liten smulad torkad röd chilifrukt eller 1/2 krm
- kajennpeppar
- ev lite saft från citron
- persilja, hackad
- Tillbehör:
- haricots verts
Gör så här
1
Bryn försiktigt löksorterna i lite av tonfisk- och olivoljan.
2
Smula ner den torkade chili-frukten om ni vill ha det.
3
Tillsätt krossade tomater, socker och en halv hönsbuljongtärning. Låt sjuda i cirka 5 minuter.
4
Lägg i tonfisken Smaka av med salt, kajenn- eller svartpeppar och citron.
5
Strö över hackad persilja.
Fettsnålt!