Du behöver

  • 1 st ägg
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl ost fint riven
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • smör
  • olivolja eller rapsolja

Tomatsås:

1 st tomatsås eller 1 burk krossade tomater
1 st hönsbuljongtärning
1 tsk strösocker
1 krm chilifrukt eller kajennpeppar

Tillbehör:

jasminris
romansallad

Gör så här

1
Vispa ägget med en gaffel.

2
Dela kycklingfiléerna längs med så att de blir hälften så tunna. Platta ut dem lite.

3
Vänd kycklingen i ägget och sedan i ströbröd som blandats med riven ost, salt, peppar och timjan.

4
Stek filéerna i smör och olja 5–6 minuter på varje sida.

5
Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull, hetta upp och rör om (eller värm den färdiga tomatsåsen). Servera med jasminris och grönsallad.