Du behöver

  • 1 färsk gul lök
  • 125 g lammfärs eller annan köttfärs
  • 1 msk smör, margarin eller olja
  • 1 tsk finhackad färsk spansk peppar eller 1 krm chilipulver
  • 1/2 tsk salt
  • Sås:
  • 2 dl krossade tomater, chilikryddade
  • 2 dl majskorn
  • salt och svartpeppar
  • 2 stora tortillaplattor
  • 1 riven saltgurka
  • 2 msk matlagningsyoghurt

Gör så här

1
1. Fräs lök och färs i matfett på medelvärme i stekpanna, ca fem minuter. Krydda under tiden med chili och salt. Fräs tills färsen precis bytt färg till grått.

2
2. Koka upp tomatkrosset och lägg i majs. Koka tills såsen tjocknat lite, 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
3. Vänd tortillabröden snabbt i het stekpanna med några droppar olja.

4
4. Fördela såsen på plattornas mitt, färsen ovanpå och slutligen grovt riven gurka samt yoghurtklickar. Rulla samman och ät ur handen.