Du behöver
- 1 färsk gul lök
- 125 g lammfärs eller annan köttfärs
- 1 msk smör, margarin eller olja
- 1 tsk finhackad färsk spansk peppar eller 1 krm chilipulver
- 1/2 tsk salt
- Sås:
- 2 dl krossade tomater, chilikryddade
- 2 dl majskorn
- salt och svartpeppar
- 2 stora tortillaplattor
- 1 riven saltgurka
- 2 msk matlagningsyoghurt
Gör så här
1
1. Fräs lök och färs i matfett på medelvärme i stekpanna, ca fem minuter. Krydda under tiden med chili och salt. Fräs tills färsen precis bytt färg till grått.
2
2. Koka upp tomatkrosset och lägg i majs. Koka tills såsen tjocknat lite, 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
3. Vänd tortillabröden snabbt i het stekpanna med några droppar olja.
4
4. Fördela såsen på plattornas mitt, färsen ovanpå och slutligen grovt riven gurka samt yoghurtklickar. Rulla samman och ät ur handen.