Du behöver
- ca 100 g kycklingfilé (det går bra med annat kött också)
- salt, svartpeppar
- vetemjöl
- 1 potatis
- 1 gul lök
- smör
- Tillbehör:
- flisor av parmesanost eller annan god ost
- valfri sallad
Gör så här
1
Skär kycklingfilén i tre tunna skivor. Gärna så att det hela hänger ihop ändå. Strö över 1-2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Doppa kycklingplattan i mjöl.
2
Riv potatis och lök. Salta, peppra och blanda. Lägg hälften av rivet ovanpå kycklingen. Platta till det hela. Vänd allt med ett par stekspadar eller med hjälp av tallrik. Förse den andra sidan med resten av rivet.
3
Värm en stekpanna. Lägg i smör och låt kycklinggömman glida ner i pannan. Stek på varsam värme ca 5 minuter.
4
Lägg gömman på tallrik, vänd den råa sidan ner i pannan och stek gömman ytterligare 5 minuter. Känn med sticka så att kycklingköttet är helt genomlagat.
5
Bjud ost och sallad till.
Den här rätten är sagolikt god kall också. Ta med den på utflykten när det är så dags. Njut till gräddfil, väl smaksatt med ansjovishack.
Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet Ellos, Lysozym.