Du behöver
- 175 g hackad fryst spenat eller grönkål
- 1/2 msk smör
- 1 1/2 msk vetemjöl
- 5 dl buljong (vatten + tärning)
- 1/2 dl mjölk eller kaffegrädde
- 1 krm salt
- 1/2 krm vitpeppar
- 1 krm riven muskotnöt
- 1 hårdkokt ägg
- Att äta till:
- 2 böcklingar, 175 g2 skivor grovt fullkornsbröd
- 1 msk gräslök
Gör så här
1
Tina spenat eller grönkål och krama ur vätska. Smält smöret, rör ner mjölet och späd med buljong under omrörning. Koka upp, koka 3 minuter, tillsätt mjölk och spenat eller grönkål. Koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
2
Ös upp soppan i varsin tallrik, lägg i ett halvt hårdkokt ägg i varje tallrik.
3
Rensa böcklingarna från skinn och ben och lägg dem på varsin grov brödskiva. Strö på gräslök. Ät smörgåsen till soppan. Och dessert om du behöver mer energi.
Har man brådis är det enkelt att köpa färdiglagade plättar eller pannkakor som serveras med sylt efter en soppmåltid.