Du behöver

  • 175 g hackad fryst spenat eller grönkål
  • 1/2 msk smör
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 5 dl buljong (vatten + tärning)
  • 1/2 dl mjölk eller kaffegrädde
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 1 hårdkokt ägg
  • Att äta till:
  • 2 böcklingar, 175 g2 skivor grovt fullkornsbröd
  • 1 msk gräslök

Gör så här

1
Tina spenat eller grönkål och krama ur vätska. Smält smöret, rör ner mjölet och späd med buljong under omrörning. Koka upp, koka 3 minuter, tillsätt mjölk och spenat eller grönkål. Koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.

2
Ös upp soppan i varsin tallrik, lägg i ett halvt hårdkokt ägg i varje tallrik.

3
Rensa böcklingarna från skinn och ben och lägg dem på varsin grov brödskiva. Strö på gräslök. Ät smörgåsen till soppan. Och dessert om du behöver mer energi.


Kommentar:
Har man brådis är det enkelt att köpa färdiglagade plättar eller pannkakor som serveras med sylt efter en soppmåltid.