Du behöver
- 1 fryst fiskblock 400 g, torsk, kolja eller sej
- 1 fänkål, cirka 175 g
- 1 bit rotselleri, cirka 200 g
- 1 bit purjo, cirka 75 g
- 1 paket (2 1/2 dl) citronsås Kelda
- pressad potatis till servering
Gör så här
1
Halvtina fiskblocket, dela i två längs med och sedan i 8 lika stora bitar på tvären.
2
Ansa fänkålen, klyv den och skär halvorna i strimlor. Skala och skär selleriroten i tärningar, skölj och skiva purjon. Lägg grönsakerna i en traktörpanna, häll på kokande vatten och koka 8 minuter. Sila av vattnet.
3
Lägg fiskbitarna ovanpå grönsakerna. Häll på citronsåsen, täck med lock och sjud 5–8 minuter tills fiskbitarna är kokta och fasta rakt igenom. Servera med kokt, pressad potatis.