Du behöver

  • 6 dl vatten + 3 msk salt
  • 4 st hälleflundra
  • 4 msk löjrom

Vinsås:

0.5 kruka timjan
1 st schalottenlök hackad
2 dl vin torrt vitt
2 dl vispgrädde
salt och vitpeppar

Gör så här

1
Börja med såsen. Hacka timjansstjälkarna och lägg dem med lökhacket i en panna, häll på vin och grädde. Koka samman vätskan tills hälften kvarstår. Sila. Häll tillbaka såsen i rengjord panna, smaka av med salt och peppar. Red om så önskas genom att vispa in tärningar av 1 msk kallt smör. Repa ner timjansblad i serveringsögonblicket.

2
Koka upp vatten med salt, det ska vara mycket salt i vattnet. Lägg i fiskbitarna, koka upp igen, ta pannan halvt av plattan och låt fisken dra under lock 7-10 minuter tills bitarna är vita och fasta rakt igenom. Ta upp fisken ur det salta vattnet.

3
Lägg fiskbitarna på varsin varm tallrik. Toppa med löjrom och skeda sås runt om. Servera med kokta eller ugnsbakade mandelpotatisar.