Du behöver

  • 8 stora enkla lammkotletter
  • salt
  • vitpeppar
  • smör att steka i
  • Myntasky:
  • 1 dl vatten
  • 1 dl rödvin
  • 1 msk kalvfond
  • salt
  • vitpeppar
  • 1/2 tsk strösocker
  • 4 msk finstrimlad färsk mynta

Gör så här

1
Skrapa och ansa kotletterna, salta och peppra dem på båda sidor. Grilla dem randiga, eller stek dem vackert på båda sidor i lättbrynt smör i varm stekpanna. Sänk till svag värme och låt eftersteka några minuter. Blanda under tiden vatten och vin i en kastrull, vispa i fond. Smaka av med salt, peppar och socker. Koka hastigt upp och lägg i myntan, rör om två varv och ta alltsamman från värmen.

2
Servera kotletter och sky med kokta portionsblomkålshuvuden och färskpotatis som kokats och kylts tidigare, för att nu brynas gyllene med lite strimlad persilja, nymalen svartpeppar och fingersalt.