Du behöver
- 1 liten rödlök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 1 förpackning
- (125-150 g) babyspenat
- 1 burk (410 g) stora vita bönor
- salt
- pepparmix
- Att servera till:
- rökt fisk
- citron
- grovt bröd
- fruktsallad med en klick lättglass
Gör så här
1
Skala lökarna. Skiva rödlöken och finhacka vitlöksklyftorna.
2
Fräs alltsammans i en låg vid kastrull i olivolja ett par minuter.
3
Skölj under tiden spenaten väl i rikligt med kallt vatten. Låt den rinna av väl och torka den i en handduk. Låt de vita bönorna rinna av väl.
4
Lägg ner spenaten och bönorna i kastrullen. Vänd om alltsammans med hjälp av två slevar och låt allt fräsa ett par minuter tills spenaten slaknat något. Smaksätt med salt och pepparmix.
5
Servera direkt med rökt fisk, till exempel laxfilé, makrill, sik eller böckling. Den som vill ha rätten mer mättande kan komplettera med dillslungad potatis. Bjud även citronklyftor och bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.
6
Avsluta måltiden med en fräsch fruktsallad och en liten klick lättglass eller vaniljvisp till, så ger måltiden full pott näringsmässigt.