Du behöver

  • 350 g lammfärs
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar grovmalen

Gör så här

1
Lägg färsen tillsammans med vatten, salt och peppar i en plastpåse. Håll för öppningen med ena handen och krama samman ingredienserna med den andra. Arbeta inte för länge.

2
Klipp av ena hörnan i påsens botten och pressa ut degen i små klickar lagom att platta till för biffar.

3
Grilla biffarna på bägge sidor tills de är knappt genomstekta.

4
Lägg dem på en salladsbotten i pitabröd tillsammans med tomatskivor. Skeda över gurkdressing: Blanda ca 300 g grovt riven, urkärnad slanggurka med 1 tsk salt. Låt stå i 30 minuter och krama sedan ur vattnet. Lägg gurkrivet i en mixer och mixa slätt. Blanda gurkmoset med 2 dl yoghurt naturell, 2 msk finhackad färsk mynta och 1/2 krm vitpeppar. Smaka av med salt.