Du behöver
- 1 pkt urvattnade steksillfiléer (420 g)
- 1 msk ströbröd
- 1 msk vetemjöl
- 1 tsk curry
- 0.5 msk smör till stekning
- 1 dl kelda laga lätt
Gör så här
1
Sila spadet av sillfiléerna. Torka med kökspapper. Blanda ströbröd, mjöl och curry. Klappa filéerna i blandningen.
2
3
Värm smöret ljust nötbrunt i stekpanna. Lägg i filéerna med skinnsidan uppåt. Vänd nästan på en gång, filéerna blir mycket mjuka. Häll grädde runt om i pannan och låt den koka upp. Servera på en gång, filéerna kommer att ha en skrynklig yta av paneringen. Kokt (mandel)potatis till.
4
5
Tärna 1 äpple smått, blanda med 1 deciliter (65 gram) skivad purjo och mikra mjuka med 1 matsked vatten cirka 1 minut. Blanda in 1 matsked sötsur chilisås.