Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 3 tsk salt
  • 0.5 krm vitpeppar
  • rapsolja några droppar
  • sallad Inlagd
  • 3 st rödbetor inlagda
  • 3 msk kapris stora eller små
  • 12 st syltlökar

Tillbehör:

rökt fisk 150 g per portion
potatis

Gör så här

1
Vispa äggen till en homogen smet med gaffel. Rör i mjölk, ägg och salt.

2
Smörj en liten skål eller form, högst halvliterstor, med oljan. Häll i ägget. Mikra på högsta effekt 60+60+15+15 sekunder. Kolla mellan varven om stanningen redan stannat. Annars är det bara att fortsätta, några sekunder i stöten. Skiva stanningen ljum till rökt fisk. Eventuellt kan fisken också ljummas några sekunder i mikron. Till serveras kokt potatis, här har vi valt sparrispotatis för den trevliga formens skull.

3
Skiva hela rödbetor innan du strimlar dem till tunna stavar. Blanda med kapris och syltlök på tallrikarna eller i uppläggningsskål.


Kommentar:
Ju mera man vispar, desto blåsigare blir äggstanningen. Men det gör inte något – till vardags åtminstone!
Är rödbetorna skivade i burken räknar du med ungefär 1 1/2 dl rödbetskivor.