Du behöver
- 500 g ungnötslever halvtinad i bit
- 1 pkt bacon
- salt vitpeppar
Lingonsallad
2 st äpplen
2 dl rårörda lingon
2 st stjälkar blekselleri
Gör så här
1
Lossa leverns ytterhinnor i kanten med kniv. Fatta hinnfliken i fast grepp med kökspapper och dra. Peta samtidigt in andra tummen mellan hinna och lever. Lättare än det låter. Skiva sedan levern knappt centimetertunt, vilket är enkelt när den är lite fyst.
2
3
Stek baconet utan fett i ganska het stekpanna, låt rinna av på kökspapper. Stek leverskivorna i baconflottet på näst högsta värmen, bara en minut eller två på varje sida (annars blir levern torr och hård). Salta och peppra efteråt!
4
5
Skala äpplena, skiva runt kärnhusen. Tärna äppelköttet fint och vänd ner bitarna i lingonsylten. Skiva sellerin tunt och vänd ner den också.