Du behöver

  • 1-2 färska rödbetor
  • 1 palsternacka
  • 1 liten rödlök
  • smör att steka i
  • salt, svartpeppar
  • 2 dl tärnad fryspotatis
  • 1/2 pkt (à 240 g) renskav
  • 1 halvcentimeterskiva kassler/rökt skinka
  • 2 ägg

Gör så här

1
Skala och tärna rödbetor, lök och palsternacka i samma dimensioner som fryspotatisen. Stek alla lök- och rottärningarna mjuka på medelvärme i smör eller olja. Salta och peppra. Tag upp, skölj ur stekpannan och stek potatisen efter påsens anvisning.

2
Tag upp, håll varmt i 100-gradig ugn tillsammans med lök och rötter. Bryn renskav, som gafflas isär i nu lite hetare panna. Salta och peppra igen, och låt slutligen tärningar av kassler ta lite färg med skavstrimlorna. Tag upp, blanda med tärningarna och håll varmt.

3
Häll 1 cm vatten i pannan och knäck i två ägg när vattnet börjar sjuda.

4
Tag upp med hålslev när vitan stelnat och servera till renpytten, med wasabi, japansk pepparrot på knallgrön tub.