Du behöver

  • kassler ca 200 g
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk sesamfrön
  • olivolja till stekning
  • 1 st burk kikärter (ca 200 g)
  • 2.5 st ananasringar
  • 1 st salladskål stor klyfta
  • 3.5 st salladslökar

Tillbehör:

bröd

Gör så här

1
Skär kasslern i skivor. Blanda soja, sesamolja, pressad vitlök och sesamfrö i en plastpåse. Lägg ner köttet och skaka om och låt det ligga i marinaden tills salladen är gjord.

2

3
Låt kikärterna rinna av väl. Skär ananasringarna i bitar. Strimla salladskålen och salladslökarna.

4

5
Fräs alltsammans i en aning olivolja i en traktörpanna tills salladskålen är mjuk. Salta och peppra.

6
Stek till sist köttet hastigt i lite olivolja.

7
Bjud direkt med den varma salladen.