Du behöver
- kassler ca 200 g
- 1 msk japansk soja
- 1 tsk sesamolja
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk sesamfrön
- olivolja till stekning
- 1 st burk kikärter (ca 200 g)
- 2.5 st ananasringar
- 1 st salladskål stor klyfta
- 3.5 st salladslökar
Tillbehör:
bröd
Gör så här
1
Skär kasslern i skivor. Blanda soja, sesamolja, pressad vitlök och sesamfrö i en plastpåse. Lägg ner köttet och skaka om och låt det ligga i marinaden tills salladen är gjord.
2
3
Låt kikärterna rinna av väl. Skär ananasringarna i bitar. Strimla salladskålen och salladslökarna.
4
5
Fräs alltsammans i en aning olivolja i en traktörpanna tills salladskålen är mjuk. Salta och peppra.
6
Stek till sist köttet hastigt i lite olivolja.
7
Bjud direkt med den varma salladen.