Du behöver

  • 4–6 mandelpotatisar
  • 100 g purjolök
  • 2 dl grädde
  • 3 dl standardmjölk
  • 3 msk vitt vin
  • 1 nypa salt
  • lite vitpeppar
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 1 rulle smördeg
  • 1 äggula
  • 160 g löjrom
  • Garnityr: gräslök, rödlök, citronskivor och creme fraiche.

Gör så här

1
Koka mandelpotatis och purjolök i grädde, mjölk och vin. Mixa soppan och smaka av med salt och vitpeppar. Kyl ner soppan.

2
Strö ost på smördegen, vik ihop den och kavla ut den igen. Stansa ur lock med hjälp av de koppar soppan ska serveras ur.

3
Häll upp soppan i koppar. Lägg smördegen över, pensla med äggula och strö på lite ost. Ställ in allt i ugnen i 200 graders värme i cirka 7 minuter.

4
Servera tillsammans med löjrom och lite finhackad gräslök och rödlök, en citronskiva och creme fraiche.