Du behöver

  • ca 3 dl vatten
  • 1 rejäl purjolök
  • ca 150 g skinn- och benfri lax
  • 1/2 röd paprika
  • 1 rejäl tuva färsk basilika
  • smör
  • 1 dl av spadet efter fisk och purjo
  • 1 1/2 msk hollandässåspulver
  • salt
  • vindruvor

Gör så här

1
1. Koka upp vattnet i en låg vid kastrull.

2
2. Lägg i purjon som delats i två delar.

3
3. Låt småkoka i 5 minuter.

4
4. Lägg i laxbiten och låt det hela sakta sjuda vidare i ytterligare ca 5 minuter. Är laxbiten frusen, lägg i den samtidigt med purjolöken.

5
5. Fräs den tärnade paprikan och den klippta basilikan i en kastrull.

6
6. Tillsätt spadet och vispa ner pulvret.

7
7. Smaka ev av med salt.

8
8. Lägg upp och komplettera med druvor.