Du behöver
- ca 3 dl vatten
- 1 rejäl purjolök
- ca 150 g skinn- och benfri lax
- 1/2 röd paprika
- 1 rejäl tuva färsk basilika
- smör
- 1 dl av spadet efter fisk och purjo
- 1 1/2 msk hollandässåspulver
- salt
- vindruvor
Gör så här
1
1. Koka upp vattnet i en låg vid kastrull.
2
2. Lägg i purjon som delats i två delar.
3
3. Låt småkoka i 5 minuter.
4
4. Lägg i laxbiten och låt det hela sakta sjuda vidare i ytterligare ca 5 minuter. Är laxbiten frusen, lägg i den samtidigt med purjolöken.
5
5. Fräs den tärnade paprikan och den klippta basilikan i en kastrull.
6
6. Tillsätt spadet och vispa ner pulvret.
7
7. Smaka ev av med salt.
8
8. Lägg upp och komplettera med druvor.